Javascript is required to view this map.

Witbrant Oost

Witbrant Oost, Tilburg Witbrant Oost, Tilburg Witbrant Oost, Tilburg

Witbrant Oost

Adres:

Witbrantlaan Oost e.o.
Tilburg

Opdrachtgever:

gemeente Tilburg, De Wilde Projectmanagement

Jaar van realisatie:

2004-07

Typologie:

Woningbouw
Vrijstaande woonhuizen en fabrikantenvilla's
Stedenbouwkundige plannen

Openbaar:

Ja

In tegenstelling tot vele andere vinexwijken is er in Witbrant Oost sprake van visuele rust en een eenduidig architectonisch beeld. De wijk bestaat uit een strak, orthogonaal patroon van woonstraten, waaraan patiowoningen liggen. De enige woningen die hoger zijn dan een verdieping staan langs de spoorlijn en fungeren als geluidsscherm. Ze zijn opgetrokken in een zwarte baksteen en steken daarmee af tegen de wit- en grijstinten die in de patiowoningen zijn toegepast. Wanden in onregelmatige natuursteen zorgen verspreid over de buurt voor accenten. Door de lage bebouwing is er vanuit de wijk overal zicht op de omliggende natuur.

Binnen de tuinmuren aan de voorzijde zijn per woning bloembakken en een carport met twee parkeerplaatsen opgenomen, zodat de smalle straten leeg kunnen blijven van auto’s. Achter de voor het grootste deel gesloten gevels ligt een grote variatie aan woningtypes.

 

Langs de Witbrantlaan Oost staat een rij vrijstaande villa’s, met onder meer woningen van H-kwadraat (nummer 8), M30 Architecten (12), Peter van Dinter (24) en Bo.2 (26).