Javascript is required to view this map.

woonhuizen

woonhuizen, Goirle woonhuizen, Goirle woonhuizen, Goirle woonhuizen, Goirle woonhuizen, Goirle

woonhuizen

Adres:

Urnenveld 4, 5
Goirle

Opdrachtgever:

diversen

Jaar van realisatie:

ca. 1965-70, 2006

Typologie:

Vrijstaande woonhuizen en fabrikantenvilla's

Openbaar:

Nee

Thema:

In een bosrijke villawijk in het westen van Goirle staat een aantal bungalows die met hun horizontale geleding en zware dakranden kenmerkend zijn voor de jaren zeventig van de vorige eeuw.

De villa aan Urnenveld 5 is ontworpen door de architect van het Tilburgse station, Koen van der Gaast. Net als het station bestaat deze uit een zwevend dak van dubbel gekromde schalen, waardoor in het interieur een vrije indeling mogelijk is. Aan de overzijde, op nummer 4, omsluit een bungalow een ruime patio. Ook aan het Bodepad en de Herstallenstraat zijn vergelijkbare woonhuizen te vinden.

 

In dezelfde buurt staat een rijtje vrijstaande woningen met schuine, gemetselde steunberen en licht hellende dakvlakken. JMW voegde aan een van de woningen een U-vormige uitbouw toe, waardoor het zwaartepunt van het wonen verlegd werd naar de achterzijde van de woning. Volledig glazen gevels zorgen ervoor dat de nieuwe keuken, eetkamer en tuinkamer een optimale relatie hebben met de tuin. De schuine lijnen uit de oorspronkelijke bungalow zijn in de uitbreiding doorgezet waardoor oud en nieuw op een vanzelfsprekende manier samengaan.